top of page

KIŞ KİLOLARINDAN KURTULMANIN 9 PÜF NOKTASI

Güncelleme tarihi: 4 Ara 2019

Neden her kış 1-2 kilo alıyorum diye sorarsanız cevabı aslında çok uzaklarda aramamak lazım. Günler kısaldıkça ve soğudukça dışarıda daha az vakit geçirdiğiniz ve evde daha çok televizyon karşısında oturduğunuz. Ya da ardı ardına gelen yılbaşı davetlerinde biraz fazla kaçırdınız. Bütün bunların üzerine vücudunuz kendini soğuğa karşı korumak için yağlara sımsıkı tutundu. Diyet yapmadan kış kilolarından kurtulmak aslında çok basit, listedeki kısa yolları takip edin, kendinizi sıkmadan ve diyet yapıyorum düşüncesine kapılmadan fazlalıklarınızdan kurtulun.

Her gün 3 bardak ekstra su için. Bunu hatırlamak için her öğün bittikten sonra bir bardak içebilirsiniz.


Her gece mutlaka 8 saat uyuyun. Az uyku stres ve dolayısıyla fazla yemeye yol açabiliyor.


Rahat bir uyku için, yatmadan en az yarım saat önce telefonunuzu kurcalamayı bırakın ve bir bardak papatya çayı için.


Bir hafta boyunca alkol detoksu yapın.


Haftanın 2 günü öğlen yemeğinizi ofiste yiyin, öğle yemeği aranızı ise 45-50 dakikalık bir yürüyüş için kullanın.


Akşam yemeğinden sonra buzdolabını karıştırma alışkanlığını engellemek için yemekten sonra 30 dakikalık bir yürüyüşe çıkın. Hem temiz hava almış olursunuz hem de yediklerinizi sindirmeniz daha kolay olur.


Sulu sebze ve meyve tüketimini artırın; salatalık, yeşillik, patlıcan, kabak, kereviz sapı, turunçgiller, kavun, karpuz bunlardan bazıları.


Her gün yediklerinizi 100 kalori azaltın. Bu ortalama 1 dilim beyaz peynir, 15 badem, 1 orta boy muz veya 1 kadeh şarap anlamına geliyor.


Baklagil, armut, kuru incir, kuru kayısı, yulaf gibi lifli gıdaları bol tüketin.


Karbonhidrat tüketiminizi değiştirin; ekmek, makarna, yulaf gibi kompleks karbonhidratları yemeye devam edin, ama diyetinizin büyük bölümü meyve, sebze, baklagil gibi karbonhidratlardan gelsin. Kısa sürede kendinizi hafiflemiş hissedeceksiniz.


En önemlisi, diyet psikolojisine girmeyin! Ufak değişiklikler ile kendinizi sıkmadan yaza hafifçe girin, sağlıklı alışkanlıklarınızı fazlalıklarından kurtulduktan sonra da sürdürün.

107 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page