top of page

GÜNE ENERJİK BAŞLAMANIN 5 YOLU

Herkes sabah yataktan mutlulukla kalkmayabilir, bazılarımız için erken uyanmak cidden zor ama bu bizim uyuşuk olduğumuz anlamına gelmiyor. Sabahları benim kendimi en enerjik ve verimli hissettiğim saatler, benim aksime ise Arno da (eşim) sabah erken kalkmayı hiç sevmiyor. Bu ne beni daha çalışkan ne de onu tembel biri yapıyor, ben sabahçıyım o ise değil!



Ancak işin gerçeği hepimizin sabah öyle ya da böyle yataktan kalkıp işe güce koyulması gerekiyor. İster kurumsal bir şirkette belli saatler içerisinde çalış ister evde çocuk bak, hepimizin gün içinde yapması gereken işleri ve hepimizin aynı 24 saati var. Sabahları enerjini hızlıca toplamana ve güne bomba gibi başlamana yardımcı olacak beş fikir burada:


Alarm çalar çalmaz yataktan kalk.

O alarmı sen erteledikçe yataktan çıkma süren uzuyor, bu da dolayısıyla hazırlanma süreni kısaltıp sabah evden çıkmadan stres yaşamana sebep oluyor. Sabah sabah kendine boşuna stres yaratma, alarmı duyar duymaz gözünü aç, ve yatağa gömülüp sosyal medyayı taramak yerine hemen ayaklan!


Büyük bir bardak su iç.

Vücudun en az 7 saattir susuz, hücrelerini canlandırmak, içini ferahlatmak için güne büyük bir bardak su ile başla.


Birkaç esneme hareketi yap.

Sabah kalkarken kendini kaskatı hissetmen çok normal, sonuçta bedenin bütün gece hareketsiz kaldı. Omurganı değişik yönlere hareket ettir, çayın demlenirken ellerini tezgaha dayayarak bacaklarını esnet, boyun, omuz ve kalçanla her iki yöne daireler yaparak bütün eklemlerini ısıt.


Giyeceğin kıyafetlerini akşamdan hazırla.

Zaten uykulusun, o mahmurlukla kıyafet seçmek bir zulüm olabilir. En iyisi akşamdan kıyafetlerini dışarıya çıkar ve sabah sabah bugün ne giysem diye düşünmek durumunda kalma. Eğer evden çalışıyorsan veya birkaç saat evden çıkmayacaksan pijamalarını çıkar ve evde rahat edeceğin bir kıyafet giy. Pijamanla oturdukça üzerindeki mahmurluğu atman zor olacak.


Gününü planla.

Eğer önünde yoğun bir gün varsa işlere nasıl yetişeceğini düşünmekten strese girebilir ve ister istemez enerjini düşürebilirsin. İşe güce koyulmadan evvel kendine beş dakika ayırarak o gün içinde neler yapman gerektiğini listele ve işlerini belli saat dilimlerine dağıt. Önünde net bir liste olduğunda kendini daha kontrolde ve güne hazır hissedeceksin.

117 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page